Snelle levering
60 dagen retourbeleid
Gratis verzending vanaf €100
Dé beste speelgoed webshop 2024
Snelle levering
29-11-2023

5 Ingrediënten voor een onvergetelijke pakjesavond

5 Ingrediënten voor een onvergetelijke pakjesavond

Het is bijna zover, pakjesavond! De meeste mensen vieren dit jaar pakjesavond al dit weekend. Vele van ons vieren deze feestdag met familie en vrienden. Wil jij dit jaar echt uitpakken voor pakjesavond? Dat komt goed uit! Wij hebben de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet om deze pakjesavond nog onvergetelijker te maken.

 

Ben je benieuwd naar onze tips voor de mooiste avond van het jaar? Lees dan verder in deze blog.

1. Houdt een speurtocht in huis

Houdt een speurtocht door het huis. Stippel bijvoorbeeld een spoor uit van pepernoten die leiden naar de kinderkamer, de zolder en weer terug naar de huiskamer. In de tijd dat de kinderen met de ene ouder op jacht zijn, heeft de andere ouder mooi de tijd om een gevulde jutezak de kamer in te slepen.


2. Maak het nog spannender (aanrader)

Versier de huiskamer in de Sinterklaassfeer, zet wat leuke Sinterklaasmuziek op en breng de hapjes op tafel. Nu heb je de perfecte moment om het nog wat spannender te maken! Zorg voor wat afleiding en laat één van de ouders (of een buurman, nog beter!) op het raam of deur kloppen en ren weg. Zet vervolgens de zak met cadeautjes voor de deur en geniet van de reactie van de kinderen!


3. Zet een Sinterklaasfilm op

Als de familie of vrienden iets later komen dan zijn de Sinterklaasfilms zeker aanraders om in de sfeer te komen! Netflix en Videoland staan vol met vele verschillende Sinterklaasfilms. Ook op televisie zijn er ontzettend veel Sinterklaasprogramma’s te zien, waaronder het welbekende Sinterklaasjournaal. Iedere avond de gespannen kindergezichtjes voor de tv om maar niets te missen van alle avonturen die Sint en zijn pieten beleven.

4. Eten en drinken

Wat ook altijd in de smaak valt (letterlijk) is lekker eten en drinken. Denk hierbij aan de pepernoten, chocoladeletters en speculaaspoppen. Uit ervaring weten wij dat warme chocomelk ook erg goed past bij pakjesavond!

 

5. Speel het Sinterklaasspel

Zijn je kinderen iets ouder en hebben ze het trucje van Sinterklaas al ontdekt? Speel dan het Sinterklaasspel! Je speelt het dobbelspel met een grote dobbelsteen met daarbij op ieder vlak een opdracht. De opdrachten luiden bijvoorbeeld: “geef een cadeautje weg” of “iedereen geeft een cadeautje door naar links”. Iedereen heeft een leuk cadeau gekocht en ingepakt maar ook iets meegenomen en ingepakt waar hij of zij vanaf wil.

 

Omdat alles is ingepakt heb je dus tijdens dit spel geen idee wat je precies weggeeft wat het spel erg grappig kan maken. Pas nadat het spel afgelopen is (dat is na een bepaalde afgesproken tijd) mag iedereen de cadeautjes houden die hij of zij op dat moment in zijn of haar bezit heeft. De uitkomst van dit spel kan dan ook behoorlijk verrassend en grappig zijn. Vaak maak je je toch een voorstelling van een pakje en aas je op juist dat pakje. Zo heeft iedereen zijn favorieten. En dan kom je er uiteindelijk achter dat het iets heel anders was.

Hopelijk heb je wat aan deze 5 tips om het een onvergetelijke pakjesavond te maken dit jaar!

Maak er een mooie pakjesavond van!