Snelle levering
60 dagen retourbeleid
Uitstekend beoordeeld
Dé beste speelgoed webshop 2024
Snelle levering
11-02-2016

5 redenen waarom elk kind een traptrekker moet hebben

Samenvatting

Er zijn vele redenen om een traptrekker te hebben. Agrispeelgoed.nl zet de 5 voornaamste redenen op een rijtje.
5 redenen waarom elk kind een traptrekker moet hebben

5 reden waarom elk kind een traptrekker moet hebben

Je ziet ze nog wel eens rondrijden, traptrekkers. Ze zijn er in vele soorten en maten en voor verschillende leeftijden. John Deere, Fendt, New Holland, Massey Ferguson en Claas, van alle grote merken bestaan er traptrekkers. Maar wat maakt de traptrekker nu onmisbaar voor elk kind? Hieronder zetten wij de belangrijkste punten op een rijtje.
 

#1 Een traptrekker stimuleerd de motorische ontwikkeling

Zoals de looptrekker een kind helpt bij het leren lopen, zo helpt de traptrekker bij het leren fietsen. Wanneer een kind rondrijdt op zijn traptrekker wordt de trappende beweging van het fietsen gestimuleerd. Zodra een kind deze beweging zich eigen heeft gemaakt wordt het een eitje om te leren fietsen. Daarnaast wordt ook de motoriek van de armen gestimuleerd door het sturen van de traptrekker.

De meeste traptrekkers zijn daarbij uit te breiden met accessoires zoals een voorlader. Het bedienen van deze accessoires vereist speciale handelingen die een kind anders niet zou doen. De veranderingen in de beweging maakt dat de motoriek extra gestimuleerd wordt.
 

#2 Een traptrekker is ontzettend stoer

Tractoren zijn imposante machines die erg veel indruk maken op elk kind. Een traptrekker geeft een kind de mogelijkheid om zelf zo'n machine te besturen. Rijdend door de straten kijkt iedereen je na op jouw stoere traptrekker. Daarnaast kan je met alle accessoires hetzelfde als de grote broer maar dan in het klein, Hoe stoer is dat?
 

#3 Een traptrekker traint het ruimtelijk inzicht

Om een traptrekker te besturen heb je ruimtelijk inzicht nodig. Op een traptrekker traint een kind op jonge leeftijd al zijn ruimtelijke inzicht. Al rijdend op de traptrekker leert een kind zicht te concentreren op de omgeving en de tractor goed te manouvreren. Om het ruimtelijk inzicht van een kind nog meer te stimuleren is het mogelijk om een aanhanger of tanker te koppelen aan de traptrekker. Door de combinatie wordt het voertuig nog langer en zullen manouvres extra uitdagend zijn.
 

#4 De mogelijkheden met een traptrekker zijn eindeloos

In de voorgaande punten is al eens voorbij gekomen dat het mogelijk is traptrekker uit te breiden met accessoires, aanhangers of tankers. Dit maakt de mogelijkheden met een traptrekker eindeloos. Spelen met een traptrekker is niet eens seizoensgebonden. In de winter is het mogelijk sneeuwkettingen onder te binden voor extra grip en een sneeuwschuiver om de wegen sneeuwvrij te maken. In de herfst is het mogelijk om een veger voorop de traptrekker te monteren om de straten vrij te houden van gevallen bladeren. In de lente en zomer kan de tanker achter de traptrekker gemonteerd worden om in de tuin de plantjes te bewateren. Voor alle situaties kan de traptrekker ingezet worden, hoe leuk is dat?!
 

#5 Een traptrekker is ontzettend leuk!

Buiten spelen wordt met een traptrekker nog leuker! Uren vliegen voorbij wanneer een kind op zijn traptrekker de wereld trotseert. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van traptrekkers? Klik dan snel hier en zie het zelf.