Snelle levering
60 dagen retourbeleid
Gratis verzending vanaf €100
Dé beste speelgoed webshop 2024
Snelle levering
12-09-2022

Aanschouw de eerste traphakselaar!

Aanschouw de eerste traphakselaar!

Rolly Toys is natuurlijk hét merk voor een traptractor. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit en het perfect nabootsen van originele modellen. Maar voor Claas was een traptractor niet genoeg. Ze bouwden daarom de eerste traphakselaar!

 

Het idee kwam van blogger Julia Nissen bekend onder de naam Deichdeern. Haar zoontje van 4 jaar had met kerst een traphakselaar op zijn verlanglijstje staan. Ze kwam er achter dat deze toen nog niet bestond.

 

Via de blog van Nissen fabrikanten van hakselaars om haar te helpen de wens van haar zoontje in vervulling te laten gaan. Claas maakte er werk van en in de herfst van 2020 ontstond “Team Pedal Harvester”.

 

Het team vroeg kinderen van 3 tot 10 jaar om te helpen met het ontwerp. In de vorm van een tekenwedstrijd konden de kinderen meebeslissen over het ontwerp van de toekomstige, door beenspierkracht aangedreven oogstmachine.

Meer dan 140 “mini-ingenieurs” deden mee aan het ontwerp van het prototype.

 

 

De stagiaires industriële mechanica van het technisch opleidingscentrum van Claas hebben de ideeën van de kinderen omgezet in een prototype.

 

 

Het afgewerkte prototype werd in april 2021 gepresenteerd. De traphakselaar is voorzien van een sleepkabel, bekerhouder, opklapbare maisbek die in hoogte verstelbaar is, een roterende pijp en werkende zwaailampen.

 

 

De volgende stap is het klaarmaken voor serieproductie. Daarvoor is Claas momenteel op zoek naar een samenwerkingspartner uit de speelgoedbranche, zodat de “traphakselaar” in de toekomst op het verlanglijstje van vele andere kinderen kan staan.

 

Op de foto's en video's is te zien dat er veel onderdelen van Rolly Toys zijn gebruikt. Het is dan ook goed mogelijk dat ze in gesprek zijn met de Duitse fabrikant!

 

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze traphakselaar in het assortiment toe te voegen en hem jullie aan te bieden!

 

Zou jij hem bestellen?