Snelle levering
60 dagen retourbeleid
Gratis verzending vanaf €100
Dé beste speelgoed webshop 2024
Snelle levering
04-06-2016

Nieuw: Tronico trekker bouwpakket

Samenvatting

Zelf je modeltrekker bouwen is ongelooflijk leuk! In deze blog beschrijven wij onze ervaring over de Tronico Claas Axion 850 uit de Micro series, een model van maar liefst 231 stukjes.
Nieuw: Tronico trekker bouwpakket

Tronico trekker bouwpakket

Update: Momenteel zijn de eerste Tronico bouwpakketten hier te bestellen!
 

De nieuwste aanwinst voor aanwinst in Nederland op het gebied van trekker miniaturen: het trekker bouwpakket van Tronico! TrekkerLand.nl mocht als een van de eerste het nieuwe model testen. De trekker die ik gebouwd hebben is de Claas Axion 850, uit de micro series. De micro series van Tronico zijn ontworpen schaal 1:64. Het bouwpakket bestaat uit 213 onderdelen die uiteindelijk de 9 x 6 x 6 centimeter trekker vormen. Door de vereiste fijne motoriek is dit speelgoed aanbevolen voor kinderen vanaf 12 jaar.
 

Unboxing van het trekker bouwpakket

Het volledige bouwpakket van de trekker is verpakt in een doosje niet groter dan een grote sinaasappel. 

Wanneer ik de verpakking open zie ik verschillende zakjes met onderdelen, een schroevendraaier én een vergrootglas. Toen ik het vergrootglas zag schrok ik toch even. Gaat het wel lukken om met mijn grote handen dit modelbouwpakket in elkaar te zetten als ik een vergrootglas nodig heb? De zakjes met onderdelen blijken goed gesorteerd waardoor de verschillende onderdelen goed uit elkaar te houden zijn. Daarnaast zit ook het onderstel van de trekker in de doos. Een uitgebreide handleiding, moersleutel, garantie formulier en contactadres voor wanneer je missende onderdelen hebt maken de inhoud af.

 

Het bouwen van de trekker

Het moment is daar om het bouwpakket om te bouwen tot een echte trekker. In het begin was het even wennen aan de kleine onderdelen, waardoor de stukjes nog weleens uit mijn handen vielen. Echter is het zoals met zoveel dingen: oefening baart kunst. Snel kreeg ik de smaak te pakken en na de motorkap had ik al snel de spatborden en cabine in elkaar gezet. Het helpt dat de schroevendraaier magnetisch is waardoor je het schroefje alvast op je gereedschap kan zetten zodat je alle onderdelen goed kan vasthouden. Tijdens het bouwen zijn er een paar plaatjes die je zelf moet buigen om de kenmerkende vorm van Claas te krijgen. Achterin de handleiding heeft Tronico hiervoor op ware grote de plaatjes uitgebeeld zodat je de plaatjes erg precies kan buigen. Dit vond ik persoonlijk erg handig.
 

Nadat de motorkap, spatborden en de cabine in elkaar gezet zijn moet alles bij elkaar gebracht worden. Dit was een iets lastigere opgave gezien de ruimte om de schroeven en moeren vast te houden een stuk beperkter is. Maar na het spoedig verlopen van de andere onderdelen is deze uitdaging een leuke afwisseling. De trekker wordt uiteindelijk afgemaakt door de cabine op de wielen te monteren.
 

Het eind resultaat van het bouwpakket:

 

Agrispeelgoed.nl’s oordeel over het Claas trekker bouwpakket van Tronico

Tronico heeft een erg mooi trekker bouwpakket gemaakt. De kleine onderdelen maken het bouwen van de trekker erg uitdagend. Verder zorgt Tronico dat de beleving tijdens het bouwen erg goed is door een goede handleiding en de juiste gereedschappen mee te leveren. Uiteindelijk was het niet eens nodig om het vergrootglas te gebruiken. De schroefjes zijn van hoge kwaliteit waardoor ze eenvoudig vast te schroeven zijn en ook de andere onderdelen voelen erg stevig aan. Ondanks dat de trekker kan rijden lijkt hij niet bedoeld voor intensief spelen. Dit is anders bij de radiografisch bestuurbare trekkers van Tronico waarbij je na het bouwen hem op afstand kan besturen.

Van welk trekker merk zou jij graag een bouwpakket willen zien? Laat het ons weten en wij gaan voor jou op zoek!