Agri Speelgoed: Gespecialiseerd in (agrarisch) speelgoed en miniaturen van  Britains, Bruder, Falk,  Kids Globe, Replicagri, Retro Roller, ROS, Rolly Toys, Schuco, Siku, Universal Hobbies, Weise Toys en Wiking!

Siku is een Duitse fabrikant van speelgoed modelvoertuigen vervaardigd uit kunststof en metaal.  Alle modellen zijn van hoge kwaliteit en waarheidsgetrouw. (www.siku.nl)

Britains is een Britse producent van modelauto's. De fabrikant maakt voornamelijk miniaturen van tractoren in de schaal 1:32. Britains is onderdeel van de Amerikaanse producent ERTL. Vroeger was het bedrijf bekend van haar loden soldaatjes. Sinds 1921 maakt Britains al boerderij figuren, dat maakt Britains de oudste fabrikant van boerderij speelgoed en modellen. Tot op heden is Britains wereldwijd populair bij kinderen en verzamelaars. (http://www.tomy.co.uk/)

Wiking is een duitse producent van schaalmodellen. Sinds de jaren 50 is Wiking gespecialiseerd in modellen van auto's en vrachtwagens. In 1984 heeft Siku Wiking overgenomen. De huidige modellen onderscheiden zich doordat ze nog gedetailleerder zijn dan de Siku modellen. (www.wiking.de)

Kids Globe is gespecialiseerd in houten stallen en loodsen voor o.a. Siku, Britains en Bruder miniaturen. Daarnaast heeft Kids Globe diverse accessoires om je eigen miniatuurboerderij compleet te maken. (www.kidsglobe.eu)

Bruder is een Duitse fabrikant van kunststof speelvoertuigen. De modellen worden zeer gedetailleerd in schaal 1:16 geproduceerd. Bruder is on 1926 opgericht door Paul Bruder. Nog steeds is het een familiebedrijf, tegenwoordig met meer dan 300 werknemers. (www.bruder.de)

Rolly Toys is een Duitse fabrikant van o.a. traptrekkers. De traptrekkers zijn gebasseerd op bestaande merken en modellen. Rolly Toys is in 1938 opgericht door Franz and Rosa Schneider. Nog steeds is het een familiebedrijf. (www.rollytoys.de)

ROS is een Italiaanse fabrikant van miniaturen, opgericht in 1982. Voornamelijk gespecialiseerd in landbouw voertuigen. (www.ros-srl.it)

Schuco  werd in 1912 als "Schreyer & Co" in Neurenberg opgericht door Heinrich Schreyer en Heinrich Müller. Het bedrijf is altijd gespecialiseerd geweest in speelgoed auto's. In de jaren 70 ging het bedrijf failliet, maar in de jaren 80 werd het weer nieuw leven ingeblazen. Sinds 1999 is het bedrijf onderdeel van de Simba Dickie groep. (www.schuco.de)

Universal Hobbies is een Franse modelautofabrikant die auto's en tractoren maakt in verschillende schalen. Productie zelf vindt plaats in China. Universal Hobbies is voortgekomen uit het vroegere Jouef en Eagle's Race. (www.universalhobbies.net)

Weise-toys is van oorsprong een Duits modelbouw bedrijf dat ruim dertig jaar geleden in de markt aktief was als aanbieder van antieke schaalmodellen. Door veranderingen in het aanbod enerzijds en wensen van verzamelaars zijn er tussen 2003 en 2008 gelimiteerde oplage gemaakt van schaalmodellen gebaseerd op de Siku Farmer serie en de Universal Hobbies Tractoren. In 2007 is het eerste model onder de naam Weise-toys uitgebracht. Het begin van een reeks modellen die uitblinken in gedetailleerdheid en daardoor een exacte replica zijn van het origineel. (www.weise-toys.de)

In de nabije toekomst zal het assortiment uitgebreid worden met andere merken boerderij- en landbouwspeelgoed.

Met vriendelijke groet,

Wijtze Terpstra
Agri Speelgoed| Meer