Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €100,-*
30 dagen retour garantie
Aankopen tot €100,- gratis verzekerd

De 5 beste ideeën voor de meivakantie

  • Geplaatst op
  • Door Auke-Jan
De 5 beste ideeën voor de meivakantie

De meivakantie is een geweldige tijd om eropuit te trekken met het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele bezienswaardigheden of gewoon een dagje uit om plezier te hebben, er zijn tal van ideeën voor kinderen deze meivakantie!

Hier zijn onze 5 beste ideeën:

1. Ga koeien knuffelen

Ja dit klinkt gek maar wil jij genieten van een bijzonder uitje, waar je volledig ontspannen van terug komt? Tegen een warm koeienlijf aan zitten, koeien aaien en knuffelen is een onvergetelijke ervaring! Op steeds meer boerderijen in Nederland is dit mogelijk door middel van workshops. Google ''Koeien knuffelen'' en vindt een boerderij in jouw regio!


2. Verstop een schat en maak een schatkaart

Het verstoppen van een schat voor kinderen kan een onvergetelijke ervaring zijn waar ze nog jarenlang over zullen praten. Tijdens het zoeken van de schat moeten ze samenwerken en raadsels oplossen. Dit allemaal terwijl ze ook genieten van een leuke buitenactiviteit en onvergetelijke herinneringen creëren!


3. Op avontuur met je traptrekker

De meivakantie is een heerlijke tijd om eropuit te trekken en te genieten van het mooie weer. En wat is er nou leuker dan dat te doen met een traptrekker! Haal je beste vriend(in) op, graaf de diepste kuilen of help je vader of moeder op de boerderij!


4. Maak een uitstapje naar de kinderboerderij

Als thuis zelf geen boerderij hebt dan is dit één van de leukste uitstapjes! Kinderen kunnen op de kinderboerderij direct in contact komen met dieren. Ze kunnen dieren voeren, aaien en zelfs knuffelen, wat kan helpen om hun angst voor dieren te verminderen en hun liefde voor hen te vergroten.

Daarnaast geeft een bezoek aan de kinderboerderij kinderen de kans om buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht en de natuur. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin kinderen veel tijd binnen doorbrengen.


5. Bezoek een dierentuin of een aquarium

Bezoek een dierentuin of een aquarium Een bezoek aan een dierentuin of een aquarium is altijd een geweldige ervaring voor kinderen. Ze kunnen de dieren (nu eens wat anders dan koeien) van dichtbij bekijken, leren over hun leefomgeving en gewoonten, en genieten van interactieve exposities en shows. Enkele populaire opties in Nederland zijn Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, Artis en Sea Life Scheveningen.Heb jij inspiratie kunnen opdoen met deze top 5 ideeën voor de meivakantie? Laat het ons weten en stuur een foto in. Wij lichten je dan uit op onze social media!