Snelle levering
60 dagen retourbeleid
Gratis verzending vanaf €100
Dé beste speelgoed webshop 2024
Snelle levering
29-12-2016

Wat zijn de 5 grootste tractors ter wereld?

Samenvatting

Tractors zijn er in alle soorten en maten. Net als alles eigenlijk. Waarbij elk model en grootte zijn eigen voordelen heeft. Voor het poten van aardappels gebruiken we nou eenmaal ander materiaal dan voor het betere trek en sleurwerk met tonnen aan gewicht. Maar soms is het leuk om de vraag te stellen: welke is de grootste? Agrispeelgoed.nl ging op onderzoek uit en heeft hier de lijst van de grootste trekkers ter wereld!
Wat zijn de 5 grootste tractors ter wereld?

Hoe bepalen we de grootste?

Voordat we de diepte induiken: "Wat is 'groot' eigenlijk?". Natuurlijk denk je bij groot meteen aan de buitenkant, maar dat vinden we in dit onderzoek minder van belang. Hoewel tractors ook heel mooi kunnen zijn gaat het ons om het grootste vermogen uitgedrukt in het aantal PK's. Eigenlijk kijken we dus naar de grootste krachtpatser. In ons onderzoek hebben we ons gebaseerd op de gegevens die de fabrikanten zelf verstrekken. Hierbij hebben we ons toegelegd op de populairste trekkermerken van Nederland. 

 

Deutz-Fahr grootste tractor

Deutz-Fahr heeft een grote schare fans, maar staat niet meteen bekend om de allergrootste krachtpatsers. Dit blijkt ook uit de modellen die ze ontwikkeld hebben in de afgelopen jaren. De Deutz Fahr M650 reikt tot 181 PK. Dat is een slag minder dan de Deutz Fahr Agrotron 260 die geproduceerd werd tot 2001. Deze had 260PK's onder de motorkap liggen.

Tjarko Dijkstra

 

De 2 krachtpatsers van Massey Ferguson

Massey Ferguson ontwikkelt ook niet in de eerste plaats voor pure kracht. Toch hebben twee modellen een indrukwekkende 340 PK tot hun beschikking: de MF 8737 en de MF 8690. De MF 8737 lijkt hierin de populairste want deze is eerder op de markt gebracht en wordt nog steeds geproduceerd terwijl de laatste MF 8690 in 2013 van de band rolde. 
 

Xerion 5000 - het sterkste paard uit de Claas stal

Bij Claas komen we onvermijdelijk aan bij de eerste tractor met knik-besturing. Zowel MF als Deutz-Fahr hebben deze niet in productie. Maar over algemeen geldt: met een knik zijn meer PK's mogelijk. De Claas Xerion 5000 is in ieder geval 1 van de mooiste in dit segment en met 487PK ook direct een flinke sprong ten opzichte van de 'normale' tractors.


Nummer 3: Fendt Trisix serie & Fendt 939

Sinds 2007 produceert Fendt hun Trisix lijn waar de 1038 en 1050 toebehoren. Dit is voor het eerst een lijn met modellen met 3 (tri) assen en 6 (six) wielen. De Trisix 1050 reikt tot een vermogen van maar liefst 540 PK. Niet onverdienstelijk is de prestatie van de 'normale' Fendt Vario 939 met een vermogen van 390 Paarden Krachten.

Nummer 2: John Deere's power house: 9630

Een gedeelde nummer 2. John Deere heeft van oudsher een gevarieerde lijn van tractoren gehad welke gaan van miniscule grasmaaiers met nog geen 1 PK tot beestachtige machines die meedraaien in de top van de sterkste trekkers ter wereld. Het huidige paradepaardje is de John Deere 9630 met een vermogen van 620PK, wat hetzelfde is als de T9 van New Holland.

Nummer 2: New Holland T9 series

New Holland heeft een hele serie toegewijd aan krachtige machines. De T9 serie. In Nederland rijdt er ook een enkeling rond. Het is bijvoorveeld de moeite waard om eens een ommetje te maken langs familie Bakker in Midwolda om dit monster in de praktijk te zien. De T9-700 heeft, net als John Deere, 620 PK tot zijn beschikking.


De sterkste: Big Bud 16V

Voor de allermachtigste tractor moet je het vliegtuig pakken naar het land van Groot, Groter Grootst. In Amerika is de Big Bud 16V in het echt te bewonderen. Een beest van een machine, die de vorige merken ver achter zich laat. Maar liefst 900PK aan ruwe kracht. Om dit ding zit dan ook een carrosserie waarmee hij waarschijnlijk ook de grootste is in formaat.

 

De meeste benoemde tractors kun je ook in miniatuurformaat bij ons bestellen. Net iets kleiner en de benoemde PK's leveren we niet mee. Maar toch heel mooi!